Gelaatsverzorging Dr. Baumann

 

Dr. Baumann®
Beauty Voettie werkt uitsluitend met het merk Dr. Baumann omdat deze productenlijn zich onderscheidt van de meeste andere cosmetica. De producten zijn namelijk allemaal vrij van minerale olie, parfum, chemische conserveringsmiddelen, dierlijke ingrediënten en overbodige verpakking. Maar bevat daarentegen wel liposomen, plantaardige oliën, huideigen lipiden, vitamines en hoogwaardige huidbeschermende stoffen. Bovendien zijn de producten exclusief dat wil zeggen dat ze alleen verkrijgbaar zijn bij huidtherapeuten. Ze zijn dus niet verkrijgbaar via het internet, bij de apotheker, bij drogisterijen, bij parfumerieën en bij supermarkten. 

Voor uitgebreid advies over de producten kunt u altijd bij Beauty Voettie terecht. Hieronder kunt u al het een en ander aan informatie vinden.

Huidallergie
Steeds meer mensen ontwikkelen een contactallergie. Ruim één op de tien mensen heeft al zo’n allergie en dit aantal groeit snel. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in producten en ingrediënten en kwam ik al snel tot de conclusie dat ook cosmetica een invloed heeft op de ontwikkeling van een contactallergie, en ben ik me meer en meer bewust geworden van de ingrediënten in cosmeticaproducten. Als gevolg hiervan ben ik in contact gekomen met het merk Dr. Baumann. Deze lijn bevat namelijk geen parfum, chemische conserveringsmiddelen en minerale oliën.

Minerale oliën worden in de producten van Dr. Baumann niet zozeer geweerd omdat dit een allergene stof is, maar omdat het de huidfunctie belemmert. Minerale oliën vormen namelijk een film op de huid en belemmeren de natuurlijke beschermende lipidenlaag van de huid. Het sluit de huid af en vuil blijft aan de minerale olie plakken. Hierdoor verstoppen de poriën. De huid ademt niet meer voldoende en kan eventueel werkzame bestanddelen in de crème niet opnemen of vocht aantrekken. De hoornlaag slibt dicht en er worden nauwelijks nieuwe cellen meer aangemaakt. In feite veroudert de huid dus sneller. Dr. Baumann gebruikt in plaats van minerale oliën, plantaardige natuurlijke oliën.
Parfum en conserveringsmiddelen staan hoog in het lijstje van contactallergie veroorzakende stoffen. Een allergie bouwt zich op. Het kan zelfs jaren duren voordat een bepaalde stof een reactie teweeg brengt. Dr. Baumann vermijdt deze stoffen om het risico een allergie op te lopen zo klein mogelijk te maken. Een optimale verdraagzaamheid dus, ook voor de zeer gevoelige en allergische huid, je kinder -of babyhuidje maar ook voor eenieder die werkelijk aan anti-aging wenst te doen.

Dr. Baumann bestaat uit drie product lijnen, voor elk wat wils:
De productlijnen verschillen onderling in kwaliteit en prijs. Hieronder de belangrijkste kenmerken van de drie lijnen:

  • Dr. Baumann BeauCaire – Eenvoudig gezond

Prijsniveau: laag
Gebruiksduur thuis: 3-4 maanden
Goedkopere natuurlijke oliën, zoals palmkernolie en siliconenolie, maar nog altijd veel beter dan minerale olie
Geringere concentraties werkstoffen
Goedkopere verpakking, eveneens ecologisch
Minder uitgebreid gamma
Uitermate laag allergiepotentieel door vermijden van meest voorkomende allergie veroorzakende stoffen

  • Dr. Baumann Classic – Klassieke luxe

Prijsniveau: midden
Gebruiksduur thuis: 4-5 maanden; zuinig in gebruik; slechts ½ nodig van wat men normaal gewoon is
Hoogwaardige natuurlijke oliën, zoals jojoba-olie, teunisbloemolie, macademia-olie, sheabutter en sesamolie
Ruime hoeveelheid werkstoffen
Duurdere verpakking, eveneens ecologsich
Uitgebreid gamma
Uitermate laag allergiepotentieel door vermijden van meest voorkomende allergie veroorzakende stoffen

  • Dr. Baumann SkinIdent – Absolute top

Prijsniveau: hoog
Gebruiksduur thuis: 5-6 maanden; zeer zuinig in gebruik; maar ¼ nodig van wat men normaal gewoon is
100 % Huidgelijke stoffen die uit hoogwaardige, natuurlijke en duurdere oliën worden geïsoleerd. De gebruikte werkstoffen worden uit de oliën gesplitst in huideigen en niet huideigen stoffen.
Hoge concentraties huideigen werkstoffen, zoals onder andere lipiden, ceramiden en vitamines
Duurdere verpakking, eveneens ecologsich
Minder uitgebreid gamma
Geen allergie mogelijk, omdat een huid enkel alleen op huidvreemde stoffen kan reageren. (Uitzondering zijn zeer zeldzame auto-immuun ziekten.)
Uitermate geschikt voor allergische, eczematische, super gevoelige huid, en voor mensen met een gezonde huid die enkel alleen de allerbeste verzorging voor hun huid wensen.

 

 

Huidverbetering met Dr Baumann Classic

Hydratatie en voeding van de huid met liposomen

Hydratatie en voeding van de huid is van het grootste belang voor een langdurig gezonde en dus mooie huid. Water dringt echter niet vanzelf in de huid. Daarom kunnen zelfs de beste en duurste crèmes de huid niet hydrateren. Een optimale hydratatie van de huid kan wel worden bereikt door het dagelijks gebruik van hoge concentraties meervoudige liposomen. Liposomen zijn microscopisch kleine holle bolletjes die bestaan uit huideigen vetstoffen – fosfolipiden – gevuld met water.

Deze vetbolletjes zijn wél in staat om door de huid te worden opgenomen. Zij brengen daardoor het vocht in de huid, waar het meteen door de fosfolipiden wordt vastgehouden. De ongeëvenaarde liposome multi active serums van Dr. Baumann combineren hoge concentraties van deze meervoudige liposomen met natuurlijke vitamine E, vitamine A, D-pathenol, ureum, hyaluronzuur,en hoogwaardige huidverzorgende oliën: teunisbloemolie, jojobaolie en sesamolie. Deze zorgen voor een zacht gevoel en worden door de dieptewerking van de liposomen samen met het water extra goed door de huid opgenomen.

Basisverzorging met liposomen

Brengt op een zeer actieve wijze meer vocht, vet en werkstoffen op en in de huid door middel van meervoudige liposomen. Bevat de vitamines E, A, C, provitamine D-pathenol en hyaluronzuur. Dit zijn huideigen stoffen die daarom perfect verdragen worden en de efficiëntste aanvulling zijn voor je huid.

Bionome gelaatsverzorging met 24-uurs crèmes

De Dr.Baumann crèmes vormen een gezonde 24-uursverzorging van uitstekende kwaliteit. Zij kunnen afzonderlijk gebruikt worden of, nog beter, met een variant van een liposome multi active om de huid voorafgaand goed te hydrateren. Naast hoogwaardige natuurlijke oliën en ureum, bevatten deze crèmes ook de beschermende en herstellende vitamines E, A en pathenol.

De intensive producten, met extra sheaboter en vitamine C, voelen daarbij romiger aan dan de zijdezachte Sensitive producten, die voornamelijk op basis van jojobaolie worden gemaakt.

De Multi Vitamin producten voor de jonge en onzuivere huid bevatten stoffen en kruidenextracten die werkzaam zijn tegen onzuiverheden. Door de unieke samenstelling zonder schadelijke of overbodige stoffen, verminderen of voorkomen alle Dr. Baumann producten de gevoeligheid van de huid, en bieden een gezonde verzorging en bescherming. Er is voor elk huidtype een geschikt product.

Want enkel een gezonde huid kan een mooie huid zijn

Dermatologen weten het al lang: parfum, chemische conserveringsmiddelen en de meeste UV-filters zijn boosdoeners om u tegen te zeggen. Zij vormen de voornaamste oorzaak van negatieve huidreacties en huidallergieën. Vermijd daarom ten allen tijde deze stoffen in al je verzorgingsproducten.