Gelnagels

 

 

 

 

 

 

 

 

De meeste vrouwen zien er graag goed uit, inclusief een paar elegante vrouwelijke handen met mooie lange nagels. Helaas hebben we niet allemaal van die sterke nagels die lang worden zonder te breken of te scheuren. Daarom zijn kunstnagels een goede oplossing en sinds de gelnagel zijn intrede deed, zijn er steeds meer vrouwen die kunstnagels laten aanbrengen en regelmatig een nagelstyliste bezoeken. Iedereen kent de gewone acryl kunstnagel wel, maar wat is nu precies een gelnagel?

Gel nagels zijn kunstnagels die erg veel lijken op onze natuurlijke nagels. In vergelijking met de bekende acryl kunstnagels zijn ze veel dunner en flexibeler waardoor ze heel natuurlijk lijken. De nagels worden gemaakt van een gellaag die wordt aangebracht op je eigen nagel en vervolgens wordt uitgehard onder een uv-lamp.  De gellaag kan op je nagel aangebracht worden als versteviging en om je eigen nagel de kans te geven om te groeien, maar je kunt er ook voor kiezen om je nagels eerst te laten verlengen door middel van een tip of sjabloon. De gel is verkrijgbaar in naturel voor een mooie “french manicure” maar ook in diverse kleuren.  De nagels kunnen vervolgens gevijld worden in de gewenste vorm en ze kunnen ook versierd worden.

Gelnagels versus acrylnagels

Beide soorten kunstnagels kunnen dus in de gewenste vorm en kleur gemaakt worden en zorgen voor een mooi verzorgde natuurlijke uitstraling van de handen of juist een meer glossy en opvallende look. Het grootste voordeel van gelnagels is vooral dat ze veel echter lijken dan acrylnagels; ze zijn stevig maar toch flexibel zoals je echte nagel. Een ander praktisch voordeel van de gel variant is dat de hars reukloos is waardoor het zelfs voor zwangere vrouwen veilig is om te gebruiken.

 

magnetic nail